Med stor glädje, bra kommunikation och samarbete ska hunden och föraren ta sig runt en rallylydnadsbana.
Här betyder inte “rally” att det ska fort utan att hunden kör en bana enligt förarens anvisningar. Här får du veta lite mer om hur rallylydnad går till. 

Det finns totalt 109 skyltar som du och hunden ska lära er, om ni vill jobba er upp till mästarklass. Även enklare skyltar som visar vägen, så kallade riktningsskyltar ingår i de här 109, som till exempel sväng höger och vänster.

Det är mycket fotgående, sitt framför och gå runt. Ligg och stå. Lite högre upp i klasserna kommer även hopp, backa och lite inkallningar. Man brukar säga att rallylydnad är en blandning av freestyle, agility och lydnad.

Det som gör rallyn lite lättsammare i mina ögon är att man får använda dubbelkommando och prata med hunden, även på tävling.

Alla som har gått rallylydnadskurser här hos mig tycker att de fått så mycket bättre vardagslydnad tack vare att de tränar rally. Jag kan bara hålla med, för det ger så mycket mer kontakt, kommunikation och samarbete mellan dig och hunden.

Man behöver inte ha tävlingsambitioner för att träna rally, utan man kan göra det för att aktivera hunden och få en bättre vardagslydnad. Framför allt så har man riktigt roligt tillsammans med sin hund!

 

rallylydnad

Vill du gå en kurs och lära dig rallylydnad? Kika in i butiken och kolla när nästa kurs är.
Ta mig till butiken i rallyfart!